GLASATELIER HEERLEN —> GLAS & ATELIER ELS STEENSMA
Glasatelier Heerlen
06 - 51 58 41 38
Home.
Agenda.
Glas-in-lood.
Tiffany.
Fusing.
Webwinkel.
Portfolio.
Links en patronen.
Contact.
Zelf aan de slag.
Grachtstraat 11A, 6287 AE  Eys
Flyer workshops en cursus 2018.pdf
Flyer
Workshops en cursus
Flyer Glasatelier info 2013-04-05.pdf
Flyer Algemeen
Sinds augustus 2020 is het atelier gevestigd in Eys. Ook is de naam veranderd van Glasatelier Heerlen in -> Glas & Atelier Els Steensma. Met ingang van 3 maart is de winkel weer geopend. U kunt een afspraak maken voor een bezoek aan de winkel. Voor de winkel moet er minimaal 4 uur zitten tussen afspraak maken en bezoek. Voor een opdracht is die 4 uur niet nodig (wel graag even een afspraak maken.)

Laat u verrassen door de mogelijkheden van glas...

De TIFFANY techniek (waarbij koperfolie wordt gebruikt in plaats van lood) kan meestal gebruikt worden voor dezelfde toepassingen en met dezelfde glassoorten als waar glas-in-lood toegepast wordt.

 

Het voordeel van de koperfolie techniek is dat kleinere stukjes glas gebruikt kunnen worden en dat je als het ware in 3D kunt werken. Verder zijn de ‘loodlijnen’ smaller dan bij glas-in-lood, waardoor er meer van het glas te zien is.

 

Bij deze koperfolie techniek wordt traditioneel het zogeheten Tiffany glas gebruikt. Dit is ondoorzichtig glas in één kleur of met een mengsel van kleuren. Dat is echter niet noodzakelijk. Bij Glasatelier Heerlen wordt er vaak gewerkt met transparant glas.

 

Voorbeelden van toepassingen: raamhanger, waxinelichthouder, tiffany raam, logo etc.

 

Deze techniek is dus niet alleen geschikt voor de beroemde Tiffany lampen!

Tiffany